Нови Общи условия и Правила за работа с потребителите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД, в качеството му на доставчик от последна инстанция

Публикувано на 06.08.2024

Нови Общи условия и Правила за работа с потребителите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД, в качеството му на доставчик от последна инстанция

С Решение № ОУ-5 от 25.07.2024 г. Комисията за енергийно и водно регулиране одобри „Общи условия на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД за доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция“ (Общи условия за доставка от ДПИ) и „Правила за работа с потребителите на енергийни услуги на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД, в качеството му на доставчик от последна инстанция“ (Правила за работа с потребителите). Решението е връчено на дружеството на 01.08.2024 г.

В изпълнение на нормативните изисквания днес, 06.08.2024 г., ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД публикува Общите условия за доставка от ДПИ и Правилата за работа с потребителите в един централен и един местен всекидневник (в. 24 часа и в. Утро), на интернет страницата си и във всички Центрове за обслужване на клиенти. Общите условия за доставка от ДПИ и Правилата за работа с потребителите ще влязат в сила считано от 05.09.2024 г. (30 дни след публикуването им).

За встъпване в договорни отношения при Общите условия за доставка от ДПИ всеки нов клиент следва да подаде писмено заявление по образец на дружеството. Общите условия за доставка от ДПИ влизат в сила без изрично писмено приемане и ще се прилагат за всеки клиент, който към 05.09.2024 г. има сключен договор с ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД за доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция или се снабдява с електрическа енергия от дружеството, в качеството му на доставчик от последна инстанция.

С пълния текст на одобрените Общи условия за доставка от ДПИ и Правила за работа с потребителите може да се запознаете тук: Общи условия за доставка на електрическа енергия от ДПИ (в сила от 05.09.2024 г.) и Правила за работа с потребителите на ДПИ.

Още новини